Rondvluchten

Vele kinderen en volwassenen maakten bij Tessel Air hun eerste vlucht. Vanuit de lucht heb je een prachtig zicht op dit mooie eiland gelegen tussen de Wadden- en Noordzee. Je ziet werkelijk het hele eiland. In overleg met de piloot is het vaak zelfs mogelijk om boven je vakantie accommodatie te vliegen.

Tijdens de rondvlucht van 15, 30, 45 of 60 minuten herken je de routes waar je eerder op het eiland langs bent gekomen of ontdek je nieuwe plekken die het waard zijn te bezoeken.

Je piloot zal je tijdens de vlucht alles vertellen over wat je van bovenaf ziet. De vuurtoren, de verschillende dorpen, de vissershaven van Oudeschild, te veel om op te noemen. 

vlucht duur

Vind je 15 minuten te kort dan kun je ook een 30, 45 of 60 minuten durende rondvlucht boeken bij Tessel Air.

Naast Texel kun je dan ook bijvoorbeeld Noord-Holland of een van de andere Waddeneilanden zoals Vlieland, Terschelling en Ameland vanuit de lucht bekijken.

 

zeehonden vanuit de lucht bekijken

Ten noorden van Texel kun je vaak grote groepen zeehonden zien die liggen te zonnen op de vele zandbanken die de Wadden telt. Relatief laag en langzaam over deze gebieden vliegen is absoluut onvergetelijk. Alsof je midden in een natuur documentaire bent beland!

De zeehonden populaties zijn te bereiken bij rondvluchten vanaf 45 minuten. Dit zijn dan ook de meest populaire vluchten.

Een niet te missen ervaring op texel

De kosten van een korte rondvlucht zijn bewust uitzonderlijk laag zodat iedereen op een voordelige manier kennis kan maken met de genoegens van het recreatieve vliegen. Een niet te missen ervaring voor jong en oud!

Vluchten en prijzen

Hoe werkt het precies
 • Boek een vlucht in persoon aan de balie of per telefoon +31(0) 222 311464.
 • Arriveer circa 20 minuten voor je geplande vlucht tijd.
 • Reken ter plaatse af met pin, creditcard, contanten of cadeaubon.
 
kortingen
 • Kinderkorting: de laatst beschikbare stoel van het vliegtuig mag indien deze gebruikt wordt door iemand van 8 jaar of jonger tegen 50% korting worden gebruikt. 
 • Meldt het voor het afrekenen dat je een kortingsbon hebt. Achteraf keren we die namelijk niet uit.
 
Voorwaarden
 • Minimaal 2 passagiers per vlucht
 • Maximum gewicht: 110 kilogram
Prijzen
TijdsduurPrijs p.p.Vlieg gebied *
15 minuten€ 49,50Rondje boven de noordelijke helft van Texel
30 minuten€ 74,50Vlieland óf Den Helder óf een rondje over heel Texel
45 minuten€ 94,50Op en neer naar Zeehonden gebied bij Terschelling
60 minuten€104,50Ameland óf Alkmaar óf Noord Friesland

Het genoemde vlieggebied is een indicatie van waar naartoe gevlogen kan worden. Op verzoek kan de piloot vaak ook een andere route vliegen.

Veel gestelde vragen

Veel van onze gasten hebben best wat vragen over het maken van een rondvlucht. De meeste vragen komen vaak terug; die hebben we hier voor je op een rij gezet.

Rondvluchten

Met hoeveel personen kun je een rondvlucht maken?

Kortgezegd kun je met maximaal 5 personen tegelijk een vliegtuig delen. Het grote type rondvlucht vliegtuig, de Cessna 206, heeft namelijk 6 stoelen. En een daarvan is natuurlijk voor de piloot bestemd. Het kleinere type rondvlucht vliegtuig, de Cessna 172, heeft vier stoelen waarvan er maximaal 3 voor passagiers beschikbaar zijn.

Wil je met een grotere groep een rondvlucht maken dan kun je of na elkaar vliegen of kunnen we meerdere vliegtuigen tegelijk inzetten. In het laatste geval kunnen de toestellen dan in formatie de rondvlucht maken; een fantastisch gezicht!

Is er een minimum of maximum leeftijd voor een rondvlucht?

Eigenlijk niet. Heel kleine kinderen moeten natuurlijk wel vergezeld worden door een volwassene maar een echte minimumleeftijd is er niet

Voor kinderen hebben we speciale stoelverhogers en kussens zodat ze goed naar buiten kunnen kijken én veilig in de gordels kunnen zitten.

Hoe hoog vlieg je tijdens een rondvlucht?

We vliegen relatief laag boven de grond zodat je alles goed kunt zien. Meetal tussen de 1000 en 2000 voet.

Wat moet ik aantrekken?

Niets bijzonders eigenlijk. Als de buiten temperatuur koud genoeg is om een jas te dragen dan kun je die in het vliegtuig ook aan houden. Het vliegtuig heeft een verwarming net als een auto. Je kunt je jas dan aanhouden of uitdoen, maar net wat je wilt.

Waar laat ik mijn spullen als ik in de lucht ben?

De meeste spullen zoals een handtas, telefoon of rugzak kun je gewoon met je meenemen tijdens de rondvlucht. Mocht je meer of grotere spullen bij je hebben dan hebben we kluisjes beschikbaar die je gratis mag gebruiken.

Kunnen mijn vrienden/familie kijken ?

Jazeker! We hebben voor onze receptie een toeschouwers ruimte met picknick tafels. Daar zit je aan de start en landings -baan en kunnen vrienden en familie je zien instappen, taxïen en natuurlijk zien opstijgen en landen.

Reserveren / boeken

Hoe reserveer ik een Rondvlucht / Rondvlucht Speciaal?

Je kunt een vlucht boeken / reserveren door ons te bellen op 0222 311464 of door een email te sturen naar info@tessel-air.nl. We zullen je dan vragen om de volgende gegevens:

 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Aantal personen
 • Gewenste dag en tijdstip
 • Vluchtduur
 • Gegevens evt. cadeaubon
 • Gegevens evt. kortingsbon

Hoe ontvang ik mijn betaalbewijs / kwitantie?

Die ontvang je bij het inchecken aan onze balie.

Hoe verzet ik mijn reservering?

Je kunt je boeking / reservering verzetten door ons te bellen op 0222 311464 of door een email te sturen naar info@tessel-air.nl.

Wanneer weet ik of de vlucht definitief door kan gaan?

Mocht je vanwege de weersomstandigheden twijfelen of je vlucht wel door kan gaan dan raden we je aan om ons te bellen voor vertrek van huis om te informeren naar het weer. Als we zeker weten dat het weer niet goed genoeg is om te gaan vliegen bellen we overigens zelf zo snel mogelijk. Als je van ver moet komen kan het dan zijn dat je al onderweg bent naar Texel.

Gelukkig komt het niet vaak voor dat de weersomstandigheden het niet toestaan om te gaan vliegen

Cadaubonnen

Hoe koop ik een cadeaubon voor een rondvlucht / rondvlucht speciaal?

Cadeaubonnen koop je via de online cadeaubonwinkel op deze website. De cadeaubon wordt na het voltooien van de betaling per mail naar je toegezonden.

Ook is het mogelijk om ter plaatse, aan onze balie, een cadeaubon te kopen.

Hoe ontvang ik de cadeaubon?

De cadeaubon wordt na het voltooien van de betaling naar je gemaild.

Kan ik ook een cadeaubon per post ontvangen?

Nee, we versturen geen fysieke cadeaubonnen meer per post. Dit deden we vroeger wel maar we zijn er achter gekomen dat we daar èn niet ontzettend goed (snel) in zijn èn dat bijna iedereen ook tevreden is met een bon die digitiaal (per email) verzonden wordt.

Heb ik recht op retour op een cadeaubon?

Op de cadeaubonnen heb je recht van retour mits je binnen 14 dagen na de aankoopdatum aangeeft hier gebruik van te willen maken.

Hoe maak je een reservering met een cadeaubon?

Een reservering met een cadeaubon maak je op precies dezelfde manier als een reserving zonder cadeaubon: per telefoon (0222 311464) of per email (info@tessel-air.nl).

We zullen je dan vragen om de volgende gegevens:

 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Aantal personen
 • Gewenste dag en tijdstip
 • Vluchtduur
 • Gegevens cadeaubon
 • Gegevens evt. kortingsbon

Geef bij het maken van de reservering aan dat je een of meerdere cadeaubon(nen) hebt. We vragen je dan naar de code die op de cadeaubon vermeld staat.

Kan de ontvanger van mijn cadeaubon evt. zelf de vluchtduur opwaarderen?

Jazeker, bij het maken van de reservering kun je aangeven wat je gewenste vluchtduur is en wat voor cadeaubon je hebt.

Mocht de gelukkige ontvanger van de cadeaubon langer willen vliegen dan wordt de waarde die de cadeaubon vertegenwoordigd in mindering gebracht van het totaal bedrag.

Verreweg de meeste mensen kiezen uiteindelijk voor de vlucht van 45 minuten (over de wadden naar de zeehonden kolonie), dit komt dus regelmatig voor.

Hoe lang is een cadeaubon geldig?

Een cadeaubon is tot en met twee jaar na de datum van aankoop geldig.

Ik heb een cadeaubon gekregen maar ik wil niet vliegen, wat nu?

Dit vinden we altijd heel erg jammer. Maar soms zijn er omstandigheden waardoor je niet meer wil, kan, of mag vliegen.

Als de koper van de cadeaubon binnen 14 dagen na de verkoopdatum van de cadeaubon aangeeft de bon te willen retourneren dan kan dat volgens de richtlijnen van de wet koop op afstand.

Als er meer dan 14 dagen na de aankoopdatum zijn verstreken dan is een retour niet meer mogelijk.

Het staat je altijd vrij om de bon weg te geven of te verkopen aan iemand anders; de bonnen zijn namelijk niet persoonsgebonden

.
Mijn cadeaubon is verlopen, wat nu?

Heb je een cadeaubon van onze website, neem dan contact met ons op dan kunnen wij je vaak nog helpen. Cadeaubonnen van externe bedrijven moeten wij voor de verloopdatum innemen, neem contact op met de uitgever van de bon indien de bon is verlopen.