Rondvluchten

Vele kinderen en volwassenen maakten bij Tessel Air hun eerste vlucht. Vanuit de lucht heb je een prachtig zicht op dit mooie eiland gelegen tussen de Wadden- en Noordzee. Je ziet werkelijk het hele eiland. In overleg met de piloot is het vaak zelfs mogelijk om boven je vakantie accommodatie te vliegen.

Tijdens de rondvlucht van 15, 30, 45 of 60 minuten herken je de routes waar je eerder op het eiland langs bent gekomen of ontdek je nieuwe plekken die het waard zijn te bezoeken.

Je piloot zal je tijdens de vlucht alles vertellen over wat je van bovenaf ziet. De vuurtoren, de verschillende dorpen, de vissershaven van Oudeschild, te veel om op te noemen. 

vlucht duur

Vind je 15 minuten te kort dan kun je ook een 30, 45 of 60 minuten durende rondvlucht boeken bij Tessel Air.

Naast Texel kun je dan ook bijvoorbeeld Noord-Holland of een van de andere Waddeneilanden zoals Vlieland, Terschelling en Ameland vanuit de lucht bekijken.

 

zeehonden vanuit de lucht bekijken

Ten noorden van Texel kun je vaak grote groepen zeehonden zien die liggen te zonnen op de vele zandbanken die de Wadden telt. Relatief laag en langzaam over deze gebieden vliegen is absoluut onvergetelijk. Alsof je midden in een natuur documentaire bent beland!

De zeehonden populaties zijn te bereiken bij rondvluchten vanaf 45 minuten. Dit zijn dan ook de meest populaire vluchten.

Een niet te missen ervaring op texel

De kosten van een korte rondvlucht zijn bewust uitzonderlijk laag zodat iedereen op een voordelige manier kennis kan maken met de genoegens van het recreatieve vliegen. Een niet te missen ervaring voor jong en oud!

Vluchten en prijzen

Prijzen
TijdsduurVolwassenenKinderenVlieg gebied voorbeelden*
15 minuten€ 59,50€ 47,60Rondje boven het noordelijke deel van Texel, rondom het vliegveld.
30 minuten€ 84,50€ 67,60Over het noordelijk deel van Texel en dan een stukje boven Vlieland óf een rondje over heel Texel
45 minuten€ 104,50€ 83,60Op en neer naar Zeehonden gebied bij Terschelling óf Texel rond met een stukje over Den Helder of Vlieland.
60 minuten€ 114,50€ 91,60Op en naar Ameland (via de zeehonden) óf Texel rond en over de kop van Noord Holland

Het genoemde vlieggebied is een indicatie van waar naartoe gevlogen kan worden. Op verzoek kan de piloot vaak ook een andere route vliegen.

zie het eiland van haar mooiste kant

Een fantastische ervaring voor jong en oud.

Veel gestelde vragen

Veel van onze gasten hebben best wat vragen over het maken van een rondvlucht. De meeste vragen komen vaak terug; die hebben we hier voor je op een rij gezet.

Rondvluchten

Kortgezegd kun je met maximaal 5 personen tegelijk een vliegtuig delen. Het grote type rondvlucht vliegtuig, de Cessna 206, heeft namelijk 6 stoelen. En een daarvan is natuurlijk voor de piloot bestemd. Het kleinere type rondvlucht vliegtuig, de Cessna 172, heeft vier stoelen waarvan er maximaal 3 voor passagiers beschikbaar zijn.

Wil je met een grotere groep een rondvlucht maken dan kun je of na elkaar vliegen of kunnen we meerdere vliegtuigen tegelijk inzetten. In het laatste geval kunnen de toestellen dan in formatie de rondvlucht maken; een fantastisch gezicht!

Bij het vliegen met kleine vliegtuigen moeten we er altijd goed op letten dat we niet over ons maximale start gewicht heen komen. Dan zou het vliegtuig niet op tijd de lucht in kunnen komen. De zogenaamde 'weight & balance' berekeningen moeten dan ook voor elke vlucht worden uitgevoerd.

Passagiers tot en met 100kg. kunnen we meestal zonder problemen plaatsen. Het wordt vaak wel wat lastiger als alle passagiers in een groepje 100kg. of meer wegen. Het kan dan ook voorkomen dat we (letterlijk) wat moeten schuiven met de indeling als alle passagiers zwaarder dan 85kg. zijn. Dit lukt eigenlijk bijna altijd wel zonder noemenswaardige problemen.

Het maximale gewicht om mee te kunnen vliegen is 115kg.

Eigenlijk niet. Heel kleine kinderen moeten natuurlijk wel vergezeld worden door een volwassene maar een echte minimumleeftijd is er niet

Voor kinderen hebben we speciale stoelverhogers en kussens zodat ze goed naar buiten kunnen kijken én veilig in de gordels kunnen zitten.

We vliegen relatief laag boven de grond zodat je alles goed kunt zien. Meetal tussen de 1000 en 2000 voet.

Niets bijzonders eigenlijk. Als de buiten temperatuur koud genoeg is om een jas te dragen dan kun je die in het vliegtuig ook aan houden. Het vliegtuig heeft een verwarming net als een auto. Je kunt je jas dan aanhouden of uitdoen, maar net wat je wilt.

De meeste spullen zoals een handtas, telefoon of rugzak kun je gewoon met je meenemen tijdens de rondvlucht. Mocht je meer of grotere spullen bij je hebben dan hebben we kluisjes beschikbaar die je gratis mag gebruiken.

Jazeker! We hebben voor onze receptie een toeschouwers ruimte met picknick tafels. Daar zit je aan de start en landings -baan en kunnen vrienden en familie je zien instappen, taxïen en natuurlijk zien opstijgen en landen.

Reserveren / boeken

Je kunt een vlucht boeken / reserveren via onze online boekingspagina.  

Je kunt ook in persoon aan onze balie een vlucht afrekenen en reserveren, het is dan natuurlijk alleen de vraag of er die dag nog plekje beschikbaar is.

Die ontvang je direct na het maken van je boeking per email (check ook je spamfolder even als je de mail niet ziet binnenkomen).

Je kunt je boeking / reservering verzetten door ons te bellen op 0222 311464 of door een email te sturen naar info@tessel-air.nl.

Mocht je vanwege de weersomstandigheden twijfelen of je vlucht wel door kan gaan dan raden we je aan om ons te bellen voor vertrek van huis om te informeren naar het weer. Als we zeker weten dat het weer niet goed genoeg is om te gaan vliegen bellen we overigens zelf zo snel mogelijk. Als je van ver moet komen kan het dan zijn dat je al onderweg bent naar Texel.

Gelukkig komt het niet vaak voor dat de weersomstandigheden het niet toestaan om te gaan vliegen

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen koop je via de online cadeaubonwinkel op deze website. De cadeaubon wordt na het voltooien van de betaling per mail naar je toegezonden.

Ook is het mogelijk om ter plaatse, aan onze balie, een cadeaubon te kopen.

De cadeaubon wordt na het voltooien van de betaling naar je gemaild.

Nee, we versturen geen fysieke cadeaubonnen meer per post. Dit deden we vroeger wel maar we zijn er achter gekomen dat we daar èn niet ontzettend goed (snel) in zijn èn dat bijna iedereen ook tevreden is met een bon die digitiaal (per email) verzonden wordt.

Op de cadeaubonnen heb je recht van retour mits je binnen 14 dagen na de aankoopdatum aangeeft hier gebruik van te willen maken.

Je kunt een vlucht boeken / reserveren door het reservering formulier in te vullen. 

Online een reservering aanvraag indienen kan overigens alleen als je al voor een vlucht hebt betaald. Dus als je een cadeaubon hebt gekocht in onze cadeaubonnen shop of als je een ticket of voucher via een ticket- of voucher website hebt gekocht.

Je kunt ook in persoon aan onze balie een vlucht afrekenen en reserveren.

Jazeker, bij het maken van de reservering kun je aangeven wat je gewenste vluchtduur is en wat voor cadeaubon je hebt.

Mocht de gelukkige ontvanger van de cadeaubon langer willen vliegen dan wordt de waarde die de cadeaubon vertegenwoordigd in mindering gebracht van het totaal bedrag.

Verreweg de meeste mensen kiezen uiteindelijk voor de vlucht van 45 minuten (over de wadden naar de zeehonden kolonie), dit komt dus regelmatig voor.

Een cadeaubon is tot en met twee jaar na de datum van aankoop geldig.

Dit vinden we altijd heel erg jammer. Maar soms zijn er omstandigheden waardoor je niet meer wil, kan, of mag vliegen.

Als de koper van de cadeaubon binnen 14 dagen na de verkoopdatum van de cadeaubon aangeeft de bon te willen retourneren dan kan dat volgens de richtlijnen van de wet koop op afstand.

Als er meer dan 14 dagen na de aankoopdatum zijn verstreken dan is een retour niet meer mogelijk.

Het staat je altijd vrij om de bon weg te geven of te verkopen aan iemand anders; de bonnen zijn namelijk niet persoonsgebonden

.

Heb je een cadeaubon van onze website, neem dan contact met ons op dan kunnen wij je vaak nog helpen. Cadeaubonnen van externe bedrijven moeten wij voor de verloopdatum innemen, neem contact op met de uitgever van de bon indien de bon is verlopen.