Rondvluchten

Vele kinderen en volwassenen maakten bij Tessel Air hun eerste vlucht. Vanuit de lucht heeft u een prachtig zicht op dit mooie eiland gelegen tussen de Wadden- en Noordzee. U ziet werkelijk het hele eiland. In overleg met de piloot is het zelfs mogelijk even boven uw vakantie accommodatie te vliegen.

Tijdens de rondvlucht van 15 minuten herkent u de routes waar u eerder op het eiland langs bent gekomen of ontdekt u nieuwe plekken die het waard zijn te bezoeken.

Uw piloot zal u tijdens de vlucht alles vertellen over wat u van bovenaf ziet. De vuurtoren, de verschillende dorpen, de vissershaven van Oudeschild, te veel om op te noemen. 

vlucht duur

Vindt u 15 minuten te kort dan kunt u ook een 30, 45 of 60 minuten durende rondvlucht boeken bij Tessel Air.

Naast Texel kunt u dan ook bijvoorbeeld Noord-Holland of een van de andere Waddeneilanden zoals Vlieland, Terschelling en Ameland vanuit de lucht bekijken.

 

zeehonden vanuit de lucht bekijken

Ten noorden van Texel kunt u vaak grote groepen zeehonden zien die liggen te zonnen op de vele zandbanken die het Wadden telt. Relatief laag en langzaam over deze gebieden vliegen is absoluut onvergetelijk. Alsof u midden in een natuur documentaire bent beland!

De zeehonden populaties zijn te bereiken bij rondvluchten vanaf 45 minuten. Dit zijn dan ook de meest populaire vluchten.

Een niet te missen ervaring op texel

De kosten van een korte rondvlucht zijn bewust uitzonderlijk laag zodat iedereen op een voordelige manier kennis kan maken met de genoegens van het recreatieve vliegen. Een niet te missen ervaring voor jong en oud!

Vluchten en prijzen

Hoe werkt het precies
  • Boek een vlucht in persoon aan de balie of per telefoon +31(0) 222 311464.
  • Arriveer circa 20 minuten voor uw geplande vlucht tijd.
  • Reken ter plaatse af met pin, creditcard, contanten of cadeaubon.
 
kortingen
  • Kinderkorting: de laatst beschikbare stoel van het vliegtuig mag indien deze gebruikt wordt door iemand van 8 jaar of jonger tegen 50% korting worden gebruikt. 
  • Meldt het voor het afrekenen dat je een kortingsbon hebt. Achteraf keren we die namelijk niet uit.
 
Voorwaarden
  • Minimaal 2 passagiers per vlucht
  • Maximum gewicht: 110 kilogram
Prijzen
TijdsduurPrijs p.p.Vlieg gebied *
15 minuten€ 49,50Rondje boven de noordelijke helft van Texel
30 minuten€ 74,50Vlieland óf Den Helder óf een rondje over heel Texel
45 minuten€ 94,50Op en neer naar Zeehonden gebied bij Terschelling
60 minuten€104,50Ameland óf Alkmaar óf Noord Friesland

Het genoemde vlieggebied is een indicatie van waar naartoe gevlogen kan worden. Op verzoek kan de piloot vaak ook een andere route vliegen.